"Ми не брати!": Президент Білорусі зробив скандальну заяву про відносини з Росією

Білоруський лідер Олександр Лукашенко повідомив про відмову РФ вважати Білорусь братньою державою.

Олександр Лукашенко

З такою заявою Бацька виступив під час наради з актуальних питань співпраці з РФ, передають Патріоти України з посиланням на прес-служба глави сусідньої держави.

"Я вже не кажу братньою державою, бо, як мене інформують, в Росії це не сприймається. Нібито прийшли нові люди, для яких це поняття неприйнятне. Що ж, будемо партнерами", — сказав Лукашенко.

Також президент республіки нагадав, що у Мінську завжди наголошували значущість взаємодії між країнами. "Всебічний характер наших відносин має серйозне значення не тільки для Білорусі, але також і для Росії. Вони будуються на системній і, найголовніше, плановій основі", — пояснив Лукашенко.

Президент також нагадав про проблему з цінами на газ і з компенсацією білоруській стороні за податковий маневр у Росії. "І наша частина делегації, і російська повинні будуть завтра (25 грудня. — Ред.) на переговорах відповісти на запитання, чому ухвалене двома президентами рішення не було виконане в цьому році", — зазначив він.

Як відомо, 25 грудня президент Росії Володимир Путін і Лукашенко підіб'ють підсумки російсько-білоруської співпраці у 2018 році і розглянуть найактуальніші завдання взаємодії у найближчій перспективі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...