"Ми непогано забезпечені, ми сильні і готові відбити агресію": Випробування військової техніки (фото, відео)

Зразки різних категорій легкої бронетанкової техніки вітчизняних виробників проходять випробування на Житомирському і інших військових полігонах країни. Багато з цих зразків увійдуть в держоборонзамовлення на наступний рік.

Повідомив командувач Сухопутними військами ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Попко, передають Патріоти України.

За словами співрозмовника, в плані забезпечення нашої армії зроблений акцент на модернізацію танків, на хороші системи управління вогнем. А їх базова броня, ходова частина військових на даний момент влаштовує. Хоча є перспективи озброєння і танком «Оплот», запевнив Сергій Попко.

Однак, як заявив командувач, легка броня типу броньованої машини піхоти (БМП), бронетранспортери (БТР) залишається пріоритетною для оснащення Сухопутних військ.

«Є розроблена лінійка за даними машинам. Зараз дивимося, вибираємо, погоджуємо, наскільки розробники можуть поставити свої вироби на промислову основу – скільки можуть випускати, яка ціна. Ми хочемо отримати повністю лінійку броньованої техніки. Вона повинна бути багатофункціональною: і для перевезення особового складу, і для ведення бою, і для постановки легкого озброєння (мінометів), і як командно-штабна машина. Але виконана на основі однієї бази», – сказав в коментарі «ОПК» генерал-лейтенант Сергій Попко.

При цьому уточнив: орієнтується замовник на вітчизняного виробника. Але не на одного. А на тих, хто працює з комплексним виробництвом. І в цьому процесі вітається кооперація державних і приватних компаній.

Серед приватних вітчизняних виробників, до продукції яких у наших сухопутників непідробний інтерес,генерал-лейтенант Сергій Попко назвав НВО «Практика» і його лінію «Козаків». І повідомив, що ці машини проходять практичні випробування, в тому числі і в зоні бойових дій на сході нашої країни, щоб можна було перевірити їх характеристики в реальних умовах експлуатації. При цьому, уточнив Сергій Попко, особливу увагу військові приділяють системам управління артилерією в різних ланках.

Як запевнив командувач Сухопутних військ ЗСУ, відібрані і відкориговані зразки військової техніки увійдуть в державне оборонне замовлення на наступний рік.

На питання «ОПК» як командувач оцінює забезпечення Сухопутних військ озброєнням і технікою, Сергій Попко відповів: «Повної задоволеності по оснащенню немає. Необхідно постійно розвивати і вдосконалювати наші Сухопутні війська. Однак у порівнянні з 2014-м роком ми непогано забезпечені, ми сильні і готові відбити агресію».

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...