"Миротворці не повинні приймати жодну зі сторін конфлікту": Україну попередили про небезпеку з боку північного сусіда

Участь білорусів у миротворчій місії на Донбасі не відповідає інтересам України, адже між ними і росіянами не буде ніякої різниці.

Таку думку висловив керівник групи "Інформаційний спротив", нардеп від "Народного фронту" Дмитро Тимчук, передають Патріоти України.

За його словами, голосування за резолюцію Генасамблеї ООН по Криму розставило все на свої місця. "Ми побачили, як влада Білорусі намагається всидіти на двох стільцях. Вони могли як мінімум утриматися, але проголосували проти. Україні Лукашенко обіцяв свою підтримку, але варто йому поїхати на зустріч із росіянами, як його риторика в мить змінюється. З самого початку російської агресії проти України було зрозуміло, що Білорусь - не нейтральна держава", - вважає Тимчук.

Він додав, що миротворці не повинні приймати жодну зі сторін конфлікту. "Між росіянами і білорусами у миротворчій місії на Донбасі не буде ніякої різниці. Для України участь білоруських військових у місії є неприйнятним так само, як і російських. Головний принцип будь-якої миротворчої місії - незаангажованість і неприйняття будь-якої сторони конфлікту. А білоруси нейтральне ставлення до подій в Україні не дотримуються", - наголосив Тимчук.

"Надання Мінськом майданчика для переговорної групи ще нічого не означає. Цей майданчик міг бути де завгодно", - додав Тимчук.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...