Миротворці ООН: Військові яких країн можуть прийти на Донбас

На тимчасово непідконтрольній частині Донбасу можуть бути задіяні війська в межах миротворчої місії ООН з таких країн як Бангладеш і Пакистан.

Таку думку висловив політолог Тарас Чорновіл, передають Патріоти України.

"Насправді сьогодні пропозиція Росії для нас абсолютно не прийнятна, тому що вона по-суті "законсервовує" війну. Але, чесно кажучи, заява Путіна і для самої Росії не є вигідною.

Тобто, це є в певній мірі провокативна заява для того, щоб десь почати якийсь діалог і з нього щось виторговувати. Тому що заморозка конфлікту означає, що турбувати Україну, стріляти, вбивати наший людей, погрожувати можливим просуванням далі військ в зоні конфлікту стане взагалі неможливим.

Миротворчі війська – це не ОБСЄ. І це навіть не поліцейська місія. Миротворчі війська ООН мають право вбивати. Більше того, вони мають такий обов'язок. І тепер уже не ставляться, як правило, на миротворчі операції ті сили, які близькі до зони конфлікту. Європейців у нас не буде. У нас, найімовірніше, буде у такому випадку стояти Бангладеш і Пакистан, що для нас неймовірно вигідно. А для Росії дуже не бажано", - зазначив експерт.

На думку Чорновола, заморозка конфлікту на Донбасі є абсолютно не вигідною РФ, адже "їй треба буде дестабілізувати Україну, а цей факт не є вигідним у цьому плані".

"Тому використання міжнародної збройної місії винятково для розділення ворогуючих сторін, в даній ситуації, не є вигідним нікому", - підкреслив він.

Політолог вважає, що заява Путіна про миротворців може означати те, що ідуть переговори, в яких Росія пробує щось виторгувати.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...