Митрополит Епіфаній анонсував перші кроки Православної церкви України

Предстоятель заявив, що на формування керівних органів після отримання Томосу знадобиться один-два місяці.

Про це митрополит Епіфаній сказав в ефірі телеканалу 1+1, передають Патріоти України.

"Першим рішенням, звичайно, нам потрібно сформувати відповідні керівні органи... Я вважаю, що після отримання Томосу, це різдвяний цикл, багато свят припадає, але протягом місяця-двох ми сформуємо ці керівні органи єдиної церкви і будемо надалі працювати на розвиток цієї єдиної церкви", - заявив митрополит.

Також він зазначив, що на сьогодні церква налічує близько 7 тисяч православних парафій в Україні, що більше, ніж було до об'єднання.

Крім того, він додав, що парафії Московського патріархату в Україні зараз "перебувають в лоні Російської православної церкви, але маючи тут українську реєстрацію". У зв'язку з чим він закликав священиків Московського патріархату приєднуватися до єдиної Православної церкви України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...