Митрополит Київський і всієї України Епіфаній розповів, як виживають священики

Митрополит запевняє, що священиків в Україні вистачає, але проблема в тому, що громади не можуть їх утримувати.

Православна церква України фінансується за рахунок пожертвувань віруючих, а також коштів від покупок свічок і замовлених потреб. Про це розповів предстоятель ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

За його словами, церкви Київського патріархату ніколи не отримували підтримки від держави, а тому їм доводиться самостійно знаходити благодійників в Україні та з-за кордону, які б підтримували їх діяльність.

"Ми не є держслужбовцями, на відміну від, наприклад, системи, що діє в Елладській православній церкві в Греції. Це такий унікальний приклад того, що церква і держава єдині, не роз'єднані. А згідно з Конституцією України, церква і держава роз'єднані між собою. Можливо, в Києві багатші парафії, які можуть утримувати гідно священнослужителя. Якщо ми поїдемо в будь-який район, навіть Київської області, то побачимо, що священик практично виживає. Він не має можливості навіть вижити за рахунок свого приходу. Тому веде якесь господарство, він займається певною діяльністю для того, щоб забезпечити свою сім'ю", - зазначив Епіфаній.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...