Митрополит Київський і всієї України Епіфаній зробив сильну заяву щодо Криму і Донбасу

Предстоятель єдиної Православної церкви України митрополит Епіфаній заявив, що Україна повинна повернути окуповані території.

Митрополит Епіфаній

"У нас є окупований Крим, ми повинні його повернути, у нас є частково окупований Донбас, і ми віримо, що Господь за нашими молитвами пошле нам довгоочікуваний справедливий мир", — сказав він в інтерв'ю Радіо Свобода, передають Патріоти України.

Епіфаній підкреслив, що "виважено працюватиме на розвиток церкви, яка буде духовною основою і опорою нашої української держави у цей нелегкий час випробувань".

"Нам потрібно завершити повноцінне єднання. Ми отримуємо Томос, формуємо всі відповідні органи цієї церкви. Це практично нова структура. Є багато роботи із формування. Але ми будемо це робити спокійно, мудро, виважено, тому що потрібно працювати так, щоб це об'єднувало, а не роз'єднувало", — сказав митрополит.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...