На 60% дорожче: У НКРЕКП розповіли, коли чекати наступного стрибка цін на електроенергію

Тарифи підвищать до рівня економічно обґрунтованого до липня 2019 року, проте подорожчання може бути і раніше.

глава НКРЕКП Оксана Кривенко

Як заявила глава Національної комісії в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Оксана Кривенко, наразі чиновники точно не прийняли рішення, чи будуть переглядати тарифи раніше наступного року, проте таке рішення також не можна виключити, передають Патріоти України.

"Середній роздрібний тариф для населення на червень 2018 становить 185 коп. за 1 кВт*год. Зазначений тариф розрахований виходячи зі зменшеної середньозакупівельної оптової ринкової ціни на електричну енергію на II квартал 2018 на 20%, оскільки 20% це обсяг дотації, яка включена в розрахунок оптової ринкової ціни", - пояснила голова комісії.

Повністю на рівень економічно обґрунтованих цін вартість електроенергії вийде в липні 2019-го. У цей момент в Україні повноцінно почне працювати ринок "струму". Однак, як зазначає Кривенко, подорожчання також можливе ще при "старому ринку".

Діючий тариф: 0,9 грн за кВт*год при використанні до 100 кВт*год у місяць і 1,68 грн - за кожен наступний кВт*год.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...