На 84 році життя померла настоятелька київського монастиря

Після тривалої хвороби 16 квітня померла настоятелька київського Свято-Вознесенського Флорівського монастиря Антонія (Филькина).

Про це повідомляє інформаційно-просвітницький відділ УПЦ, передають Патріоти України.

Ігуменя Антонія народилася 27 вересня 1934 року в селі Бояни Брянської області. У 22 роки вона прийшла на послух до Флорівського монастиря і все своє життя присвятила цій обителі.

Постриг матушка прийняла в 1972 році. Багато років Антонія виконувала послух келійниці ігумень Антонії, Флавії, Анімаіси і Агнеси, була призначена економом обителі. У 1985 році її затвердили на посаді настоятельки Свято-Вознесенського Флорівського монастиря.

В УПЦ відзначили, що під керівництвом ігумені Антонії пройшли масштабні роботи по відновленню обителі, реставрація храмів і келійних корпусів. Її стараннями було відкрито кілька скитів. За роки її ігуменства постриг в обителі прийняла ціла плеяда черниць.

"Пам’ять про неї завжди буде зберігатися не тільки у серцях сотень флорівських монахинь, а й багатьох людей, що знаходили у матінки Антонії духовну розраду і підтримку", - наголошується в повідомленні.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...