На адмінкордоні з окупованим півостровом відкрили меморіальну дошку до 100-річчя визволення Криму військами УНР

Пам'ятний знак присвячений учасникам Кримського походу армії УНР - запорожцям полку Болбочана, які в 1918 році звільняли Крим від більшовиків.

У селищі Новоолексіївка Херсонської області поблизу адмінкордону з окупованим Кримом відкрили меморіальну дошку до 100-річчя визволення військами УНР Криму від більшовиків. Про це 23 квітня повідомило представництво президента України в АРК на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"У рамках святкування на станції Новоолексіївка із залученням представників місцевого самоврядування, військових частин, Меджлісу кримськотатарського народу, волонтерів та активістів відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки, присвяченої сотій річниці звільнення Криму військом Української народної республіки від російсько-більшовицьких окупантів", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, в будинку культури Чонгарської сільради біля адмінкордону з Кримом пройшов урочистий концерт, під час якого постпред президента України в АРК Борис Бабин "згадав тих, хто загинув, захищаючи незалежність і територіальну цілісність України в ті часи і в умовах нинішньої російської агресії".

"Він нагадав, що саме Чонгар є знаковим і символічним місцем не тільки в історії визволення Криму від російських більшовиків сто років тому, але і місцем, де було зупинено наступ військ Росії навесні 2014 року", - зазначено в повідомленні.

Після концерту самодіяльності для жителів села і гостей силами військовослужбовців було організовано обід польової кухні, додали в представництві Порошенка в АРК.

22 квітня 1918 року війська УНР під командуванням Петра Болбочана прорвали більшовицькі укріплення на Чонгарі і після цього звільнили півострів.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...