На батьківщині Путіна хрестяться: Фінський залив стане полем потужних маневрів НАТО

Фінляндія втретє очолює навчання Nothern Coasts. У маневрах задіяні близько 3600 осіб з 13 різних країн.

Тисячі військових і десятки кораблів готуються в Турку до військово-морських навчань, що проходять в територіальних водах Фінляндії. В ході навчань будуть практикуватися спільні міжнародні операції військово-морських сил, передають Патріоти України з посиланням на закордонні ЗМІ.
У навчаннях задіяні військові з 13 різних країн, проте, акцент буде зроблений на розвитку діяльності фінсько-шведської бойової морської групи.
Фінляндія втретє очолює спільні військово-морські навчання НАТО, ЄС і країн-партнерів НАТО Northern Coasts. Одночасно з навчаннями Northern Coasts в Норвегії проходять військові навчання НАТО Trident Juncture, в яких беруть участь також фінські військові.
Командувач ВМС Фінляндії Вейо Тайпалус підкреслює, що, хоча навчання Northern Coasts і Trident Juncture за часом збігаються і проходять на півночі, ніякого спільного керівництва у них немає.
Росія знає про маневри, що проходять в територіальних водах Фінляндії. "Ми розпочали планування навчань рік тому і тоді повідомили Росії про наші плани. Росія не виявляла особливого інтересу до цих навчань", - каже Тайпалус.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...