На Чернігівщині провели випробування українського безпілотника «Fly Eye» (фото)

Керівництво Міноборони тепер ухвалюватиме рішення про початок серійного виробництва.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства оборони України, передають Патріоти України.

Вони проводились в польових умовах з метою підтвердження заявлених характеристик літального апарату. Безпілотник був виготовлений на чернігівському підприємстві «ЧЕЗАРА» за розробкою польської компанії WB Electronics SA.

До заходу також залучалися військові фахівці зі складу командуваня Повітряних Сил та Сухопутних військ Збройних Сил України, інших наукових установ оборонного відомства.

За словами військових вчених, «Fly Eye» показав досить хороші результати у розвідці умовного «поля бою». Зокрема, БПЛА виконав завдання з виявлення різних об'єктів на різних відстанях від пункту управління. При цьому «Fly Eye» мав стійке управління і передавав якісне зображення на станцію прийому.

"Особливістю даного авіаційного комплексу є те, що безпосередньо перед здійсненням приземлення «Fly Eye» має можливість скинути корисне навантаження на парашуті, - розповів начальник відділу випробувань безпілотних авіаційних комплексів Державного науково-випробувального центру підполковник Юрій Камак. - Надалі сам літальний апарат прямує до певного місця приземлення."

Як повідомив офіцер, за підсумками випробувань військові вчені розроблять свої пропозиції щодо вдосконалення літального апарату. На їх основі керівництво Міністерства оборони буде приймати рішення про взяття безпілотника на озброєння і початок серійного виробництва.За інформацією WB Electronics, БПЛА «Fly Eye» має пряме крило розмахом 3,6 метра і електричний двигун. У центральному відсіку фюзеляжу розташоване обладнання для ведення розвідки. Двигун дозволяє апарату розвивати швидкості від 50 до 170 кілометрів на годину, підніматися на висоту до 4 кілометрів і вести розвідку протягом трьох годин. У той же час засоби зв'язку забезпечують роботу на відстані від 30 до 50 кілометрів від операторського пульта. Передача даних здійснюється в режимі реального часу.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...