На Чернігівщині скажені корови відправили у лікарню 15 селян (відео)

Медики хвилюються, що запасів ліків вистачить лише на перший етап лікування.

На Чернігівщині худоба на молочній фермі занедужала на сказ. Бити на сполох місцеві почали, тільки коли почався масовий мор корів, - йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.
Доти тварин лікували від кишкових розладів, бо перші симптоми були схожі. Однак тваринам ставало дедалі гірше, вони почали моторошно кричати. А коли встановили нарешті правильний діагноз, з’ясувалося, що із зараженими сказом коровами контактували так багато людей, що тепер вакцини з районної лікарні на всіх них не вистачить. "Агресія була, але такої агресії, щоб постраждав робочий персонал, не було", - розповів керівник Семенівської державної лікарні ветеринарної медицини Сергій Перекута.

Селяни, що працюють на Тимоновицькій фермі, заперечують припущення, що корови на них нападали. У небезпеці доярки та пастухи, тож із 40 остежених лікарями людей 15-ї довелося покласти до лікарні. До групи ризику потрапили також двоє ветеринарів. "Вони лікували зовсім іншу хворобу, яка не відносилась до сказу. Заливали ліки, в них на руках були ссадна і подряпини, вони контактували із слиною і кровью коров’ячою", - пояснив завідувач хірургічним відділенням Семенівської райлікарні Михайло Бузань.

На самій фермі коровам і телятам розписали графік щеплень від сказу і на два місяці запровадили карантин. Голова фермерського господарства ламає голову, звідки сказ узявся в корівнику. "Це ж на полі, мабуть, вийшло", - міркує директор ТОВ “Нива” Петро Ткаченко. Можливо, на котрусь із корів під час випасу напав дикий звір, але тоді про це мали б розповісти пастухи. Особливості ситуації додає те, що ферма стоїть на самісінькому кордоні – за 300 метрів від неї починається Росія. Навколо ліси та болота, поруч бачили багато диких звірів – вовків, лисиць і єнотів. Через те, що зона прикордонна, відстріл звірів заборонений, тому їх багато.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...