На Дніпропетровщині викрили мережу антиукраїнських інтернет-агітаторів, - СБУ

Двох жителів Дніпропетровської області найняли для агітації за створення "Новоросії" і розширення підконтрольної терористам "Л/ДНР" території, повідомили у СБУ.

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили двох жителів Дніпропетровської області, які займалися антиукраїнською агітацією у соціальних мережах за завданням спецслужб РФ, - повідомила прес-служба СБУ, передають Патріоти України.

Правоохоронці встановили, що зловмисники агітували у соцмережах за створення "Новоросії" і розширення території, підконтрольної терористам "Л/ДНР". "Агітаторів найняли мешканці тимчасово окупованого Донецька та Криму, які представлялись співробітниками органів безпеки РФ. Безпосереднє встановлення контакту відбулось через близьких родичів та друзів зловмисників, які перебувають на тимчасово окупованих територіях України", – заявили у спецслужбі.

За даними СБУ, одним із завдань агентів був пошук проросійськи налаштованих громадян для участі у фейкових протестних акціях. Під час обшуку у підозрюваних виявили комп'ютери, які ті використовували для розповсюдження антиукраїнських матеріалів і зв'язку з російськими кураторами.

Щодо агітаторів відкрито кримінальне провадження за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...