На Донбасі обстріляли місію ОБСЄ

За оцінкою спостерігачів, принаймні одна куля була випущена з південно-східного напрямку.

На Донбасі біля патруля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ сталися вибухи і стрілянина зі стрілецької зброї. Про це йдеться в звіті місії, передають Патріоти України.

Як повідомляється, 23 червня патруль СММ в складі шести співробітників на двох броньованих машинах знаходився в підконтрольному урядові н. п. Золоте-4. Всі члени патруля перебували поза автомобілями. Відзначається, що спостерігачі перебували на території житлового району, на відстані близько 300 метрів на північ від ділянки розведення сил і засобів в районі окупованого Золотого.

«О 10:38 менш ніж за одну хвилину вони почули інтенсивний вогонь зі стрілецької зброї (приблизно 50-100 пострілів), 2 вибухи, які були розцінені як постріли з міномета калібру 82 мм, і 3 постріли з автоматичного гранатомета (типу АГС) - все на відстані близько 100 метрів на південний схід. О 10:42 команда СММ чула 3-4 черги з великокаліберного кулемета, за якими послідували численні постріли зі стрілецької зброї в 150-200 метрах на південний схід», - йдеться в повідомленні.

За оцінкою спостерігачів, принаймні одна куля була випущена з південно-східного напрямку, і пролетіла над їх головами настільки низько, що їм довелося пригнутися. Після цього спостерігачі вирушили на захід у бік урядового блокпоста, розташованого в 300 метрах на північ від ділянки розведення сил і засобів в районі Золотого.

Як зазначається, спостерігачі помітили, що українські військові направили зброю на південь в напрямку ділянки розведення в районі Золотого і дві військові машини проїхали на високій швидкості в сторону н. п. Золоте-4.

«О 10:46 патруль заїхав на височину в 1 км на північ від блокпоста, звідки спостерігачі бачили хмару диму, що піднімався в 3 км на південний схід, за їхньою оцінкою, на ділянці розведення в районі Золотого», - йдеться в повідомленні.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...