На Донбасі у фронтових умовах протестували зимову форму нового зразка (відео)

Армійці мають перейти на зимову форму одягу до 15 жовтня 2017 року.

“Ми врахували усі побажання військовослужбовців щодо покращення форми одягу. Деякі зразки нових комплектів було апробовано безпосередньо в районі проведення АТО”, – відзначив Начальник відділу розробки речового майна Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ підполковник Василь Саковець, передають Патріоти України з посиланням на 5 канал.

Українські бійці готуються до морозів. У зимову форму нового зразка переодягнуться вже за тиждень, а поки що у військових частинах триває видача комплектів. Армійці розповідають – вже встигли переконатися в зручності сезонної обнови. Її якість перевірила і журналіст “5 каналу” Анастасія Старостенко.

До 15 жовтня армійці мають перейти на зимову форму одягу. Тож до пунктів постійної дислокації з’їжджаються бійці з передової, щоб оновити гардероб. Отримують бійці форму вже нового зразка, наприклад, ось такий бушлат зроблений із вітро- та вологозахисної тканини.

“Вона набагато тепліша, комфортніша, має додаткові засоби захисту від дощу”, – говорить хлопець.

У зимових комплектах – традиційні складові – бушлат, штани, шапка, берці, білизна. А є і цілком нові предмети – наприклад, флісова куртка, яку можна носити під верхнім одягом. Штани також з утепленою підкладкою і зручними застібками.

Військовослужбовці радіють – у Міноборони подбали про комфорт. І згадують: на початку російської агресії про такі речі лише мріяли. Або купляли за власні гроші, розповідає Володимир. І додає, форму, якщо і отримували, то низької якості. Тканина спалахувала миттєво.

“На початкових етапах війни ми втрачали людей від того, що форма горіла на людях. Зараз намагаються зробити форму таку, яка горить з затримкою, скажімо так, тобто загоряється не зразу”, – розповіжає Володимир.

До холодів готуються не лише армійці – відбувається також і сезонне обслуговування автомобільної та бронетехніки.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...