На Донбасі загинув боєць ЗСУ, відбиваючи атаку "гібридів", ще троє поранені - штаб АТО (відео)

У зоні АТО, наприкінці минулої доби, незаконні збройні формування активізували збройні провокації практично вздовж усієї лінії розмежування.

Про це йдеться у зведенні прес-центру штабу АТО за минулу добу станом на 6 годину 15 липня 2017 року, передають Патріоти України.

Після 18 години на Маріупольському напрямку противник з гранатометів та 82 міліметрових мінометів бив по наших позиціях у районі Гнутово, Павлополя, Водяного, Камянки. А з 8 години вечора і майже упродовж 2 годин бойовики з мінометів калібру 120 міліметрів, зенітної установки, великокаліберних кулеметів обстрілювали Широкине. Внаслідок цього обстрілу 2 наших військових отримали поранення. Також зі 120 міліметрових мінометів та танку злочинці били по Красногорівці. Крім того, вночі, під вогнем ворожих гранатометів вчергове опинились цивільні будівлі у Мар’їнці.

На Донецькому напрямку противник о 21 годині зі стрілецької зброї та гранатометів вів вогонь по шахті Бутівка та Авдіївці. Ще один наш військовий отримав поранення під час обстрілу Камянки.

Різке збільшення вогневих провокацій наприкінці минулої доби зафіксовано на Луганському напрямку. Тут бойовики близько 23 години зі стрілецької зброї і гранатометів вели вогонь по селищам Донець та Новозванівка. А 82 міліметрових мінометів накривали Кримське. Цієї ночі відбулось і бойове зіткнення українських військ з противником. Майже з опівночі і до 2 ночі в районі Новотошківського група бойовиків безуспішно намагалась наблизитись до наших позицій. Нажаль в ході цих бойових дій один український захисник загинув.
Загалом за минулу добу противник 35 разів порушив перемир’я. 3 українських бійці отримали поранення, один загинув. Сили АТО 15 разів відкривали вогонь у відповідь.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...