На Донеччині затримали одного з ватажків "ДНР", - нацполіція

Поліцейські міста Лиман Донецької області затримали представника так званого міністерства "ДНР".

Як повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції Донецької області, затриманий виявився "законодавцем" терористів, він створив нормативно-правову базу для так званого міністерства промисловості і торгівлі "ДНР" і займався оформленням ліцензій, передають Патріоти України.

"Робив те, що вмію", - говорить чиновник фейкової республіки. У мирний час він обіймав керівну посаду в одній з найбільших українських компаній.

У 2015 році 60-річний чоловік виїхав з окупованого Донецька в Лиман, де зареєструвався як тимчасово переміщена особа. Весь час він жив "на два будинки" - регулярно їздив до Донецька, де протягом деякого часу проживав.

В один із таких приїздів йому стало відомо, що в "республіці" почали формуватися міністерства. Тоді він звернувся із резюме в так зване міністерство промисловості і торгівлі "ДНР" і після співбесіди з директором адміністративного управління був прийнятий на посаду начальника відділу ліцензування департаменту торгівлі.

Він створив нормативно-правову базу для так званого міністерства промисловості і торгівлі "ДНР". Також займався оформленням ліцензій - на видобуток корисних копалин, виготовлення ліків, ввезення наркотичних і психотропних засобів, утилізацію боєприпасів.

Під час оперативних заходів про злочинну діяльність "чиновника" дізналися правоохоронці.

Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ч. 1 ст. 256 "Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності" Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...