На Донеччині затримано екс-бойовика "ДНР", - Нацполіція

Правоохоронці затримали жителя села Дробишеве (Донецької області), який навесні 2014 року співпрацював із незаконними збройними формуваннями.

Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Слов'янський відділ поліції Донецької області.

"29-річний чоловік добровільно приєднався до бойовиків та деякий час скоював протиправні дії на автодорозі поблизу свого села - обмежував вільне пересування громадян, обстежував транспорт. Після звільнення регіону від окупації чоловік ретельно приховував свою причетність до бандформувань", - йдеться у повідомленні.

Чоловік чергував на блокпосту поблизу свого рідного села. До його обов'язків входив нагляд за автодорогою, здійснення незаконного огляду транспорту і громадян із метою виявлення проукраїнськи налаштованих жителів.

"Попрацював" таким чином правопорушник недовго - у черговий раз не отримавши обіцяних грошей, він вирішив "звільнитись". До закінчення окупації району він просидів вдома, а після цього три роки приховував факт своєї зради.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...