На Франківщині "євробляхер" наїхав на протестувальників

У с. Стецева Івано-Франківської області 24-річний молодий чоловік на автомобілі Opel Vectra наїхав на трьох пішоходів, які брали участь в громадській акції з перекриттям автодороги.

Як повідомляє головне управління Національної поліції в Івано-Франківській області на сторінці в соцмережі Фейсбук, ДТП сталася в п'ятницю близько 01:00 під час протестного перекриття авторуху, передають Патріоти України.

"На дорозі регіонального значення сполученням Снятин - Городенка, 24-річний водій з сусіднього села, керуючи автомобілем марки Opel Vectra, державний номерний знак республіки Польща, рухаючись в межах населеного пункту кільцевою розв'язкою в напрямку с.Снятин з с.Підвисоке, допустив наїзд на пішоходів 1996, 1969, 1973 року народження, жителів села Стецева, які перешкоджали проїзду. Внаслідок чого вони отримали тілесні ушкодження і були доставлені до Снятинської лікарні з синцями та забоями", - сказано в повідомленні.

Після проведеного медогляду постраждалі від госпіталізації відмовилися і були відпущені додому.

За результатами проведеного медобстеження, водій виявився тверезим. Транспортний засіб вилучено та поміщено на територію місцевого відділення поліції.

За даним фактом розпочато досудове розслідування за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом).

Разом з тим, в поліції відзначають, що виявлення громадянської позиції для вирішення суспільних проблем шляхом перекриття або обмеження дорожнього руху порушує конституційні права громадян, призводить до заторів на дорогах і суперечок між водіями і пішоходами, а також створює аварійні ситуації і є кримінально-караним.

"Правоохоронці з'ясовують усі обставини події і закликають громадян проявляти толерантність і взаємоповагу один до одного під час проведення подібних акцій", - сказано в повідомленні.

За фактом перекриття і часткового перекриття дорожнього руху на зазначеному відрізку дороги розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства) Кримінального кодексу України.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...