На глибині чотирьох метрів: На Тернопільщині знайшли таємниче приміщення, обладнане під спальню (відео)

Цілком ймовірно, житло було споруджено ще в 19 столітті, кажуть фахівці. Однак ким - поки загадка.

На Тернопільщині в місті Чортків під землею на глибині майже чотирьох метрів знайдено приміщення, обладнане під спальню, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Підземна спальня знаходиться в центрі міста на відстані декількох метрів від житлового будинку. Виявили її комунальники, розкопавши велику яму, щоб поміняти прогнилу трубу. Роботи привели до обвалу землі і «з'явилася» така знахідка.

За словами місцевого краєзнавця Олександра Степаненка, в покинутому підвалі стоять старі металеві довоєнного зразка ліжка. Тому, ймовірно, приміщення використовувалося не тільки як склад продуктів, але і як притулок.

Чоловік, що живе по сусідству, вважає, що мова йде про укриття членів УПА. На нього він натрапив 20 років тому, змінюючи частину 150-річної австрійської каналізації. Мережу відремонтували, підвал засипали, але земля час від часу тут обвалюється.

Інша версія - тут могли жити євреї. І, дійсно, тут колись був єврейський квартал. «Є інформація, що там могли рятувати євреїв від німецьких загарбників в той час, є інформація, що в тому підвалі могли ховатися зв'язкові або воїни нашої УПА», - розповів мер Чорткова Володимир Шматько.

Відзначимо, що поки вхід в підземну кімнату розчищено не в повному обсязі. Після остаточної розчистки дослідники зможуть вивчити речі, що знаходяться там і визначитися з тим, хто ж в укритті жив. Після цього міська влада ухвалить рішення про те, що з цією знахідкою робити.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...