На горизонті "тарелочка з голубой каемочкой": "Якщо Захід продовжить такими ж темпами, ігнорувати питання Криму Москва зможе максимум півроку", - експерт

Нові санкції США проти РФ заблокують головний сектор російської економіки – енергетичний.

Андрій Новак

Про це на своїй сторінці у Facebook пише український економіст, політолог, громадський діяч Андрій Новак, передають Патріоти України.

Захід продовжить вводити обмеження такими ж темпами, ігнорувати питання Криму Москва зможе максимум півроку.

Запровадження нових американських санкцій проти РФ заблокує будівництво та реалізацію головних енергетичних проектів РФ для постачання газу в Європу в обхід України – Північного потоку-2 та Турецького потоку. Це означає, що Росія поступово втрачає Європу як ринок збуту свого основного товару – газу. Крім того, нові санкції США майже унеможливлять збільшення власного видобутку газу для РФ, оскільки заблокують співпрацю іноземними компаніями, які виготовляють це обладнання і могли б його постачати до Росії.

По суті, ці санкції заблокують розвиток енергетичного сектору РФ, а це – головний сектор її економіки.

Шанси на прийняття та підписання законопроекту Дональдом Трампом можна оцінити в 99,99%: цю ідею підтримали обидві провідні партії у США – і республіканці, і демократи. США неодноразово заявляли про те, що для скасування санкцій Росія повинна ліквідувати причини, з яких вони були запроваджені. А основною причиною залишається анексія Криму.

Якщо Захід і далі такими ж темпами буде запроваджувати нові обмеження проти Росії, то, я думаю, що ігнорувати питання Криму Москва зможе ще, максимум, півроку. А потім їй доведеться домовлятися.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...