На Херсонщині поранений "кіборг" покінчив життя самогубством через хамське поводження медиків - ЗМІ (відео)

Люди кажуть, що лікарі образили пораненого воїна, якого мучив нестерпний біль.

На Херсонщині вкоротив собі віку 39-річний учасник боїв за Донецький аеропорт Сергій Кочемазов. "Кіборг" із позивним "Камаз" мав лягти в шпиталь на черговий курс лікування, але після спілкування з медиками повернувся додому і прийняв убивчу дозу ліків, ідеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Друзі загиблого вважають, що Сергія, який уже вп’яте за рік приїхав на черговий курс лікування, "добили" слова медиків про те, що тут йому не курорт і не нічліжка. На образу ветеран скаржився, коли повернувся додому перед тим, як скоїти самогубство. Однак лікарі свою провину заперечують. "В наше відділення він не піднімався. Я його в той день не бачила", - твердить завідувач відділенням неврології Олена Комарова. Лікар, що оформлював пацієнта, запевняє, що нічого поганого не говорив, лише попросив зачекати. "П’ять-десять хвилин, я сказав, посидьте, будь ласка. Все було нормально сказано. Я вийшов, через чотири хвилини його вже нема", - переконує Борис Ляпунов.

Мати загиблого Світлана Кочемазова каже, що син останнім часом дуже потерпав від болю і сподівався, що після госпіталю йому полегшає. "Його вже дістав той біль. Він витримати не міг. Він не витримував жити, йому так тяжко було – це жах", - розповіла жінка. Причиною болю були осколкові поранення в голові, отримані в старому терміналі ДАП на позиції під сходами. Попри це, "Камаз" хотів повернутися до війська, але через інвалідність його не взяли. Тож "кіборг" допомагав волонтерам, коли мав на те сприятливе самопочуття.

Поліція знайшла загиблого вдома, поряд із власником квартири була передсмертна записка. "Конкретних звинувачень у чийсь бік не було. Це була прощальна записка. На місці смерті були виявлені блістери від медикаментів", - розповів керівник Бериславського відділення поліції Тарас Олексюк. За фактом смерті "кіборга" правоохоронці відкрили кримінальне провадження, а волонтери вимагають, аби слідчі розглянули і версію доведення до самогубства.

Тим часом у госпіталі вже проводять службове розслідування, аби з’ясувати, що саме сталося, з ким спілкувався пацієнт, поки чекав на прийом, і чому пішов. Психолог-травмотерапевт, аналізуючи ситуацію, твердить, що рішення про самогубство навряд чи було спонтанним. "Якщо ми говоримо про якийсь больовий поріг, головний біль, то одним із способів позбавити себе від мук, коли звужується свідомість, звужується сприйняття, коли людина не може оцінити ситуацію адекватно – це, на жаль, суїцид у тому числі", - каже Анна Колісніченко.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...