На Херсонщині розкопали унікальне поховання бронзового століття (фото)

Гряда курганів давно привертала увагу вчених, але до 2018 року їх не вивчали. Зате древні поховання активно розкопували "чорні" археологи.

Розкопки проходили на Арабатській Стрілці біля села Щасливцеве. Про це пишуть на сайті сільради, передають Патріоти України.
Всі знайдені поховання - належать кочівникам, датовані 15-17 ст. до н. е. Раніше цей регіон славився пасовищами, кочові племена освоїли його ще п'ять тисяч років тому.
Абсолютно унікальною виявилася могила чоловіка, якого поховали разом з качками.

"В одному з поховань знайшли покійника в оточенні качок! Вони лежали у нього на грудях, животі, між колінами. Таке ми бачимо вперше серед носіїв ямної культури", - розповів скіфолог Юрій Болтрик.
Колеги археолога в Києві теж з подібним не стикалися. Чому в могилу поклали водоплавних птахів - невідомо. Вчені припускають, що їх могли використовувати, як символічних перевізників померлого в потойбічний світ.
Також було знайдено парне поховання чоловіка і жінки.

І могила збройного воїна-сармата.

Скіфолог розповідає, що носії так званої "ямної" культури одні з перших почали зводити кургани, своїх небіжчиків вони укладали в позу ембріона: на спину з підігнутими колінами. У могили клали предмети побуту. Самі кургани прикрашали раковинами. Археологи знайшли глечики і мініатюрні горщики серед кісток.Зараз стародавні останки будуть досліджувати антропологи. Наступного літа розкопки на Арабатській стрілці планують продовжити.

Джерело: Фокус
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...