На Кличка заведуть кримінальну справу, - Бережна

Київський окружний суд зобов'язав Нацполіцію порушити кримінальну справу стосовно мера Києва Віталія Кличка за заявою громадськості за спробу перейменувати проспект Ватутіна в Шухевича, незважаючи на заборону суду.
Екс-нардеп від Партії Регіонів Ірина Бережна

Про це на своїй сторінці в Facebook заявила глава громадської організації Інститут правової політики і соціального захисту, автор петиції проти перейменування проспекту Ватутіна Ірина Бережна, передають Патріоти України.

«Шевченківський райсуд за позовом нашої «Антифашистської правозахисної ліги» зобов'язав Нацполіцію внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань повідомлення про кримінальне правопорушення, скоєне мером Кличко і секретарем Київради за фактом підписання і опублікування на сайті рішення з перейменування проспекту імені Генерала Ватутіна на Шухевича, незважаючи на заборону суду! Це означає, що тепер буде порушено кримінальну справу у відношенні цих горе-чиновників!», - написала Бережна, приклавши копію відповідної постанови суду.

Раніше ЗМІ з посиланням на секретаря Київської міськради Володимира Прокопіва повідомили, що рішення міськради від 1 червня про перейменування проспекту генерала Ватутіна в честь лідера Української повстанської армії Романа Шухевича вже вступило в силу.

Після цього громадські працівники, які виступають проти перейменування, зажадали від поліції Києва завести проти мера кримінальну справу. За їх словами, міська влада не мали права перейменовувати проспект через існуючу заборону Окружного адміністративного суду Києва.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...