На кону кар'єри: У Держприкордонслужбі визначились, що робити з Саакашвілі

У екс-голови Одеської обласної державної адміністрації Михайла Саакашвілі, який завтра планує приїхати в Україну, прикордонники заберуть документи і відправлять назад до Польщі.

Василь Серватюк

Про це в ефірі UMN сказав перший заступник голови Держприкордонслужби генерал-лейтенант Василь Серватюк, передають Патріоти України.

«Відповідно до законів України, Конституції, закон про прикордонний контроль визначає, що єдиним документом для перетину кордону є дійсний документ. Це можуть бути самі різні документи. Для громадян України це паспорт України, закордонний паспорт і зараз додали біометричний паспорт», - сказав він.

Як зазначив перший заступник голови Держприкордонслужби, «іноземці перетинають кордон за чинним своїм паспортом і якщо на них не распростроняется вимоги щодо візового режиму, то вони за своїм паспортом перетинають кордон. Також в законі сказано, що кордон можуть перетинати особи без громадянства, але він має документ особи без громадянства, це фактично той же паспорт, але він так називається».

«На сьогоднішній день громадянин Саакашвілі має на руках кілька українських паспортів. Внутрішній паспорт і два закордонних. Відповідно до рішення уповноваженого державного органу ці паспорти визнані не дійсними і державна прикордонна служба України має доручення на вилучення цього паспорта. Вилучаємо паспорт, оформляємо відповідні документи і повертає на територію держави з якого він прибув», - додав він.

Серватюк також стверджує, що Польща повинна прийняти Саакашвілі з довідкою про вилучення документів. Він каже, що адвокати могли оформити документи для перетину кордону, але не говорить які: "Адвокати все знають".

"Наші колеги з Польщі зобов'язані його прийняти і у них є все для цього підстави, який визначено міжнародними угодами. А ми не можемо його прийняти, тому що немає документа, який дає право перетину кордону", - сказав він.
На питання журналіста, чому Україна не може його прийняти, а Польща може Серватюк відповів: «Тому, що немає документа який дає права перетину кордону».
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...