На кону репутація української і російської контррозвідки: "Росіяни будуть розгортати операцію з ліквідації Бабченка", - Березовець

Справа Аркадія Бабченка поставила під сумнів ефективність роботи російських спецслужб. Вони прагнутимуть довести зворотне.
Тарас Березовець

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політтехнолог Тарас Березовець, передають Патріоти України.

"Гра ще не завершена. Оскільки російські спецслужби виставили не найкращим чином. Зараз справа престижу росіян - ліквідувати Аркадія Бабченка і інших представників російської опозиції. Думаю, у них є всі можливості. Не уявляю, скільки ресурсів треба витратити на його захист і для інших представників російської опозиції, які живуть в Україні. Зараз має наступити момент істини. Це справжня перевірка українських спецслужб. На кону репутація української і російської контррозвідки. Думаю, що росіяни будуть дійсно розгортати операцію з ліквідації Бабченка. Щоб показати: те, що їх виставили клоунами, не відповідає дійсності. Саме зараз час переживати за його безпеку", - вважає він.

За словами Березовця, у Росії існує розстрільний список. "Росіяни планували одночасно ліквідувати трьох представників російської опозиції. Бабченко був першим з тих, кого мали ліквідувати. На території України і навіть Києва знаходиться декілька постійних російських груп кілерів. Українські спецслужби вже про це заявляли. Росіянам навіть не треба їх сюди завозити. Якщо надійде команда на ліквідацію. Ці люди у них в розробці. Росіяни знають, де вони, як вони пересуваються", - розповідає експерт.

У світі є лише дві країни, де росіяни не наважаться влаштовувати терористичні акти – Ізраїль і США. Інші країни для них відкриті. "Досвід показує, що навіть британська контррозвідка неефективна. Навіть на території Великої Британію людині, яка працювала з західними спецслужбами й мала нагляд, не змогли гарантувати безпеки (ідеться про колишнього російського отруєного розвідника Сергія Скрипаля. – ред.).

Є тільки дві країни у світі, в яких росіяни не наважаться здійснювати політичні вбивства, - США та Ізраїль. Але якщо отримають команду на ліквідацію того ж самого Гарі Каспарова, який живе у Нью-Йорку, повірте, мають всі можливості довести справу до кінця. Інші країни абсолютно відкриті для роботи російських кілерів", - каже він.

Багато хто з російської опозиції надає перевагу Україні, а не Європі. Причини для більшості – економічні і ментальні.

"Той же Бабченко не залишився у Чехії з фінансових причин. Не зміг там себе знайти і був змушений виїхати в Україну. Чехія достатньо дорога. Також багатьох не влаштовує жити у країні, де немає російськомовного середовища. А в нас його достатньо. Росіяни тут себе відчувають комфортно. Тут банально легше вести бізнес.

Російська еміграція в Україні себе не може знайти. Українська держава не надала всіх можливостей для цього. Київ міг стати тим , чим став Лондон для Руху вільної Франції під час Другої світової війни. Спецслужби теж несуть за це відповідальність. Ми бачили низку політичних вбивств. Росіяни навмисно це робили, щоб показати: Київ – небезпечне місце. Що їдьте краще десь подалі на Захід.

Всього прорахувати неможливо. Зараз у російських спецслужб є велика спокуса влаштувати гучне політичне вбивство. Після того ляпаса, який їм дали у справі Бабченка, є великий шанс, що вони це вбивство організують", - підсумував він.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...