На Київщині поховали 17-річного юнака, трагічно загиблого на будівництві (відео)

Обурені батьки вимагають розслідування та покарання тих, хто брав дітей на роботу, не питаючи про вік, і ще й не підсобними робітниками, а посилав на важку працю в котлован.

17-річного Дмитра Шупика розчавили бетонні блоки на будівництві в столиці, де хлопець підпрацьовував разом із трьома школярами, - йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

На прощання з Дмитром прийшло мало не все село, батьки не тямили себе від горя, бо це був їх єдиний син. Він закінчував 11-й клас і мріяв стати геодезистом, цікавився підземним будівництвом. Підробіток знайшов в Інтернеті, тато це підтримав, бо наймали хлопця, як підсобника. Що насправді там робили, він дізнався лише після трагедії. "Діма хотів купити дівчині подарунок на 14 лютого, а потім купити собі мопед. Хотів доказати, що він самостійний і сам може заробляти гроші. Бачите, як сталось", - кажуть однокласники.

Біля стіни, що завалилась, Назар стояв за день до трагедії, коли їх брали на роботу. Хлопець твердить, що з дорослих нікого не цікавило, скільки їм років – школярам просто видали шоломи, дали відбійний молоток та відправили у 6-метровий котлован. "Сказали відбивати залізобетонні столи, котрі були вкопані в землю, під певний рівень. Нам казали, що ми будемо просто різноробочими", - розповів він. Працювали діти переважно по вихідних, бо на забудові платили лише за повний робочий день – це 300-400 гривень.
Зараз на будівництві тиша – роботи призупинено. Одразу після загибелі хлопця поліція затримала представника генерального підрядника та субпідрядника, проте згодом їх відпустили. Представники забудовника на контакт із пресою не йдуть. У службі з питань праці кажуть, що порушення очевидні, бо підліткам заборонено працювати на тяжких підземних роботах, повний робочий день та по вихідних. Проте сама служба завадити таким порушенням не може, бо з початку року діє мораторій на будь-які перевірки. У профспілці будівельників кажуть, що нелегальна зайнятість у будівельній сфері сягає 50%, а молодь – це дешева робоча сила. Їх наймають ще й тому, що професіонали їдуть заробляти гроші за кордоном.
Батьки школярів приїхали на забудову з лампадками та фотографіями загиблого хлопця та пообіцяли, що цю справу так не залишать. "Моя дитина ходила без мого відома. Я дізналася, коли трапилася ця трагедія. Я взагалі не розумію, як дитину в 17 років могли відправити на роботи в котловані", - каже одна з матерів. Керівників будівництва вони прагнуть покарати за безвідповідальне ставлення до роботи. За фактом порушення охорони праці вже відкрито кримінальне провадження, триває слідство.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...