На Львівщині затримали посадовця-антикорупціонера ДФС на черговому "зборі данини", - Луценко

3 червня працівники військової прокуратури Львівського гарнізону спільно з оперативниками управління ЗЕ НП України затримали начальника відділу Міжрегіональної митниці ДФС по Львівській області Володимира Руденка під час щомісячного збору хабарів.

Фото: Facebook/Юрій Луценко«Затримали начальника відділу Міжрегіональної митниці ДФС України під час одержання чергового місячного збору неправомірної вигоди від службових осіб Львівської митниці у розмірі 60520 доларів США та 10 тис. грн. Прикметно, що ця посада створена центральним офісом ДФС саме для боротьби з корупцією місцевих митників», – написав у себе на Facebook генпрокурор Юрій Луценко, повідомляють Патріоти України.

Генпрокурор написав також, що військова прокуратура довела, що хабарі вимагають і працівники відділу Міжрегіональної митниці ДФС України, і працівники Львівської митниці.

У прес-службі військової прокуратури Західного регіону уточнили, що протягом лютого-травня 2017 року правоохоронці зафіксували систематичне вимагання хабарів керівником відділу Міжрегіональної митниці по Львівській області. Він створив схему щомісячних поборів від начальників структурних підрозділів Львівської митниці ДФС за не створення штучних перешкод у їх службовій діяльності. Затримали правопорушника 2 червня 2017 року в порядку ст. 208 КПК України.

Зараз проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії. Вирішуються питання щодо повідомлення державному службовцю про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням), та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...