На Майдані запалили Промені Гідності в честь загиблих героїв (відео)

У 5-ті роковини від дня розстрілів Героїв Небесної Сотні на Майдані провели символічну подію – запалили 107 Променів Гідності – рівно стільки, скільки людей загинуло під час Революції Гідності.

На моторошне місце вбивств досі приходить тисячі людей, щоб вшанувати пам'ять героїв Майдану. Всі охочі приносять квіти та мовчать, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

За словами організаторів, ці Промені Гідності символізують душі загиблих героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя за Україну.

Також на Майдані відбулася ще одна організована акція: там зібратися декілька сотень людей, вони читали вірші та обговорювали події, які відбувалися 5 років тому, та поділилися мріями і прагненнями на майбутнє.

А за готелем "Україна" на так званому "п'ятачку смерті" (Алея Героїв Небесної Сотні, – ред.) встановили невеличку капличку, щоб люди могли помолитися за душі померлих під час Революції Гідності.

У цей день до українців звернулися представники влади. Вони говорили про важливість цього дня та наголошували, що Майдан не закінчиться хоча б до тих пір, доки не закінчаться розслідування вбивств та поки Україна не стане тією державою, за яку власне і відбулася ця Революція Гідності.

Журналісти 24 каналу поспілкувалися з людьми, які прийшли вшанувати загиблих героїв. Настрої досить різні, частина говорить, що є багато нереалізованих очікувань, проте наголошують, що ні про що не шкодують, адже "найцінніше – це людська свобода". Українці досить чітко усвідомлюють ті події, і не шкодують про ті кроки, які ми всі разом здійснили.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...