На навчаннях у Таїланді зустрілися українські БТР-3Е1 та американські M1A1FEP Abrams (фото, відео)

Таїланд є найбільшим експлуатантом сучасної української бронетехніки. На озброєнні тайських військових знаходиться 49 танків БМ «Оплот» та понад 200 БТР-3 різних модифікацій.

Виготовлені в Україні БТР-3Е1 Корпуса королівської морської піхоти Таїланду разом з танками M1A1FEP Abrams Корпусу морської піхоти США провели спільні маневри з бойовими стрільбами на масштабних міжнародних навчаннях Cobra Gold 2019, передають Патріоти України з посиланням на Military Navigator.

Міжнародні військові навчання Cobra Gold, що вважаються одними з найбільших в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, щорічно проводяться в Таїланді з 1982 року і є одним з головних символів військової співпраці між Вашингтоном і Бангкоком.

Цьогорічна Cobra Gold 2019 проходила з 12 по 22 лютого. В маневрах взяли участь понад 11 тисяч військовослужбовців з 29 країн.

Більшу частину учасників Cobra Gold становлять військові Таїланду, їх понад 4 тисяч чоловік, і США – 6,8 тисячі. Американський військовий контингент збільшений в порівнянні з минулим роком майже вдвічі. Участь США в маневрах стала наймасштабнішою з 2014 року.

Повноправними учасниками навчань також є військовослужбовці Малайзії, Республіки Корея, Сінгапуру, Індонезії та Японії. Китай і Індія беруть участь тільки в частині, що стосується спільних гуманітарних операцій. Кожна з цих країн направила в Таїланд по 23 військовослужбовців. Ще 20 держав регіону присутні як спостерігачі.Варто нагадати, що Таїланд є найбільшим експлуатантом сучасної української бронетехніки. На озброєнні тайських військових знаходиться 49 танків БМ «Оплот» та понад 200 БТР-3 різних модифікацій. Останні є найбільш масовими серед сучасних легких бронемашин Таїланду й стоять на озброєнні як Корпуса королівської морської піхоти так і сухопутних військ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Як австрійці господарювали в українському селищі під час Першої світової (фото)

неділя, 23 червень 2024, 22:55

На знімках зображені солдати та місцеві мешканці. Фото зберігаються у Австрійському державному архів. Журналісти пропонують переглянути світлини селища Перегінське - тепер Рожнятівський район Івано-Франківської області, передають Патріоти України. Вони...

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

неділя, 23 червень 2024, 5:40

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...