На Одещині злочинна група, створена з чиновників, привласнила 1 млн грн бюджетних коштів

Правоохоронці ліквідували злочинне угруповання, до складу якого входили службові особи Овідіопольської райдержадміністрації.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області, передають Патріоти України.

У п’ятницю, 7 липня, трьом членам злочинної групи повідомлено про підозри у привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України). Серед них колишній начальник управління, діючий начальник відділу та головний спеціаліст райдержадміністрації.

За даними слідства для отримання бюджетних коштів, а саме соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, підозрювані пропонували особам, які зареєстровані та проживають на території району, надати свої персональні дані для оформлення матеріальної допомоги. Слід зазначити, що законних підстав для одержання соцдопомоги ці громадяни не мали.

За злочинною схемою «пільговики» після одержання державної допомоги мали віддавати половину організатору злочинного угруповання.

Протягом декількох років, реалізуючи злочинні наміри, учасники угруповання необґрунтовано оформили соціальні виплати 17 особам.

Внаслідок таких дій злочинна група привласнила 1 млн грн коштів з державного бюджету.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює слідче управління головного управління Національної поліції в Одеській області.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...