На околиці багатостраждальної Авдіївки гурти з усієї країни затягли українських пісень (відео)

На площу до сцени люди сходяться з острахом. Навіть Великодньої ночі місто обстрілювали. У сусідніх Пісках йшов бій, там серйозно поранили одного українського бійця...

Але з першими акордами підтягуються діти. Починаються танці, співи, - йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

У будинку культури Сергій Жадан та Дмитро Лазуткін з друзями-поетами читають вірші. "Твоя порядність така спокуслива, твоя відсутність така заплутана, твої приходи такі наповненні. Ти недочута, ти переслухана. Ти божевільна, ти некерована", - читає вірша поет Дмитро Лазуткін.
По периметру площі - десятки військових. Вони не стільки концерт послухати, як безпеку організувати. "До лінії фронту майже тисяча метрів, на деяких відрізках навіть ближче. Є небезпека, але громада міста молодці, не бояться. Я думаю, що ми їм повинні показувати – це наша країна", - говорить офіцер 95-ї бригади ЗСУ Денис Песков.

З деяким острахом їхали і музиканти, каже організатор концерту Анжеліка Рудницька, але тільки новачки. "Шпилясті кобзарі", "Папа Карло", "Очеретяний кіт", "Жадан і собаки" на фронті виступають уже не перший рік. Головне, ситуація змінюється, переконує співачка. Раніше вони самі рвалися у прифронтові міста, тепер мешканці Авдіївки попросили у них Великоднього свята.

"А раніше було як? Ми до вас приїдемо, приймайте нас, шукайте місце, де ми будемо виступати. Так було, це різний підхід і це найцінніше і ще – мені в приват писали люди з окупованої території, що вони збираються приїхати. Звісно, бейджики ніхто не одягає, але якщо вони тут є, то я дуже рада", - каже організатор концерту, співачка Анжеліка Рудницька.
Хороша апаратура і сильний вітер, напевно, доносять українські пісні й на окуповану територію. Зрозуміло, що навіть один снаряд зміг би це свято зупинити, але бойовики не стріляють.
Цей концерт не лише для Авдіївки, він і для тих хлопців, які сидять у шанцях уже за полем. Звідси українські бійці, з іншого – теж багато українців. Хочеться вірити, що, слухаючи ці пісні, у них теж стискається серце і щось ворушиться у душі.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...