На переговорах в Мінську Кучму може замінити "дипломат Антимайдану"

Можливим наступником екс-президента України Леоніда Кучми на посаді представника країни в Контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі є дипломат Руслан Демченко.

Саме його прізвище озвучив під час прес-конференції 2 жовтня спеціальний представник ОБСЄ Мартін Сайдік. Він оголосив, що українська делегація повинна отримати нового керівника: "Хтось повинен бути керівником української делегації. З нами завжди Руслан Демченко", передають Патріоти України.

Демченко -дипломат і радник президента Петра Порошенка. Також він працював в Адміністрації президента часів Кучми.

Неофіційно Демченка називають колишнім "сірим кардиналом" МЗС. Раніше він обіймав посаду першого заступника міністра закордонних справ України, а за часів Януковича (2010-2014 роки) - в.о. міністра в період 23 лютого по 05 березня 2014-го.

При Ющенку Демченко працював керівником служби державного протоколу і церемоніалу секретаріату президента України, у 2006-2010-х - керівником офісу президента України. Однак через роботу на режим Януковича Руслан Демченко отримав у ЗМІ прізвисько "дипломат Антимайдану".

У вересні 2014-го був призначений радником президента Петра Порошенка - куратором російсько-українських відносин.

На думку експертів, зміна керівника делегації на переговори в Мінську не вплине. Наступний їхній раунд запланований за 2 тижні - 16 жовтня.

Джерело: Обозреватель
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...