На рівні Нігерії і Сомалі: Чому українці масово відмовляються від щеплень (відео)

За показниками щеплень у Європі Україна опинилась на останньому місці – вакциновано менше половини дітей. За даними ООН на такому ж рівні перебуває Нігерія та Сомалі.

Різкий спад вакцинації в Україні почався у 2008 році і тоді українці звинувачували Міністерство охорони здоров'я в неякісних вакцинах, - йдеться в сюжеті 24 каналу, передають Патріоти України.

Цікаво, що до 2003 українці вакцинувалися майже стовідсотково – це дані Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Масово відмовлятися від щеплень почали у 2008 році. Тоді у Краматорську нібито після вакцинації помер старшокласник. І хоча потім виявилося, що препарат був якісним, спрацював ефект доміно. Люди просто злякалися. І на цьому нажилися спритні ділки.

Вакцину також треба правильно зберігати. Для кожної – свій температурний режим. Якщо його не дотримуватися, препарат дійсно може стати небезпечним. Слід також пам'ятати, що після щеплень можуть бути побічні ефекти: підвищення температури, біль та набряк у місці уколу.

Вакцинуватися не можна людям, які мають алергію на компонент курячого білка. Бо після щеплення можливий анафілактичний шок. Щоразу перед введенням вакцини батьки підписують згоду та письмово підтверджують, що їхня дитина здорова. Відповідно - вони й несуть відповідальність за можливі наслідки.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...