На Росії змушені відмовитись від ракети "Союз-ФГ" через війну проти України

Експлуатація Союзу-ФГ закінчується в наступному році: промисловість РФ не знайшла для цієї ракети заміну комплектуючих українського виробництва.

Російська ракета-носій середнього класу Союз-ФГ, яка в позаминулому запуску зазнала аварії, відлітає ще рік, після чого буде замінена іншою. Про це у себе в Twitter повідомив глава Роскосмосу і один з найбільш антиукраїнських політиків РФ Дмитро Рогозін, передають Патріоти України.
Причина в тому, що російський центр "Прогрес" не знайшов чим замінити в ракеті комплектуючі українського виробництва. Після того як Росія розв'язала гібридну війну проти України, остання відмовилася від співпраці з Москвою по ракетних технологіях.
"Союз-ФГ" використовує систему управління, яку розробили харківські підприємства "Комунар" і "Хартрон". Цю ракету вперше запустили в 2001 році.
В 2025-м Роскосмос має намір закінчити запускати і Протон-М. За словами Рогозіна, з початком 2020 року пілотований космічний корабель Союз МС, що виводить екіпажі на МКС, буде запускатися на ракеті Союз-2.1а

Тим часом РФ намагається створити ракету середнього класу Союз-5. Пробні польоти заплановані на 2022 рік, а пілотовані - на 2023-й.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...