На Сумщині батько три роки тримав свого хворого сина на ланцюгу (відео)

Односельці кажуть, що це було виправдано, а от поліція порушила кримінальне провадження.

На Сумщині батько три роки тримав на ланцюгу свого хворого сина, і про це знали всі від сусідів до сільського голови, але мовчали. Ситуацію викрили, коли на виклик до проблемної родини приїхали медики, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Бригаду швидкої додому викликав батько, бо хвилювався, що син міг з’їсти щурячу отруту. Медики побачили металеве ліжко, а замість матраца – брудне ганчір’я та людину на ланцюгу. Після цього одразу зателефонували в поліцію. "Виявлено людину, яка лежача гола на панцирному ліжку, яка за ліву ногу прикута металевим ланцюгом", - розповів т.в.о. керівника Тростянецького відділу поліції в Сумській області Олександр Гець.

Посадив на ланцюг свого 30-річного сина рідний батько. У цьому він одразу зізнався поліції та пояснив, що син із дитинства хворіє на психічні розлади. "Він говорив, що його постійно примикав, тому що не міг відлучитися, бо він був буйний, щоб нічого не міг зробити – ланцюгом примикав до ліжка", - каже Гець. Після обстеження медиками отруєння не підтвердилось, але знадобилася термінова шпиталізація пацієнта до психіатричної лікарні, де він нині й перебуває.

Хворого Сашка в селі знають змалечку. "Він спокойний такий хлопець, балакає все так, як треба наче. А інший раз щось як трапиться чи з головою, і то він починає все там бити, ламати. Він не раз там телевізори побив, диван порвав", - розповідає сусід Микола Удовенко. Жаліють селяни і хворого, і його батька – кажуть, після смерті дружини чоловіку стало важче дати сину лад, от і почав прив’язувати. "Він же інвалід був, у нього ж приступи були. Кажуть, не прив’язаним його не можна було тримати", - розповіла сусідка Ольга Удовенко.

Батькові хворого поліція вже оголосила підозру в катуванні та обмеженні волі людини. За утримання сина на ланцюгу він може п’ять років провести за ґратами. Спілкуватися з журналістами чоловік не хоче – ховається в будинку. Сільський голова Микола Назаров пояснює, що хворий перебував на обліку в соцслужбах і психіатричній лікарні, а рідні не раз намагалися його прилаштувати в спеціалізований інтернат. "І до Охтирки він їздив, щоб до психіатрії його брати – відмовлялися на той час. І у Василькові, там заклади подібного типу, були проблеми з оформленням туди", - каже він.

Що людина перебувала на ланцюгу – у селі, виявляється, знали всі. "Посадив, може, звучить і цинічно з моїх вуст, не для того, щоб знущатися з нього, а щоб убезпечити його, себе, оточуючих", - каже Назаров. Тим часом поліція з’ясовує всі обставини цього випадку. Правоохоронці мають наміри опитати не лише родичів потерпілого, а й передусім працівників соцслужб, які мали опікуватися родиною та не допустити того, щоби хвора людина сиділа на ланцюгу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...