На Сумщині викрили групу шахраїв, які обкрадали пенсіонерів

Співробітники Нацполіції вже довели причетність злочинців до скоєння щонайменше восьми шахрайств у місті, унаслідок чого людям похилого віку було завдано збитків на понад 300 тисяч гривень.

Про це повідомляє Департамент комунікації головного управління Нацполіції в Сумській області, передають Патріоти України.

"До працівників Сумського відділу поліції надійшли звернення від пенсіонерів, які повідомили, що їх обдурили. Літні громадяни скаржилися на аферистів, які їм телефонували і розповідали про родичів у поліції, які нібито скоїли ДТП або завдали тілесних ушкоджень, і є постраждалі, що терміново потребують невідкладного лікування. А на це потрібні чималі гроші. Після цього, за словами заявників (віком від 55 до 85 років), телефонна трубка передавалася так званим працівникам поліції, які підтверджували цю інформацію. Злочинці пропонували залагодити питання за гроші. А коли літні люди погоджувалися, приходили до них додому або просили переказати гроші на їхні рахунки", - йдеться в повідомленні.

За заявами пенсіонерів у поліції відразу почали слідчо-розшукові заходи, спрямовані на розшук аферистів. Було задіяно оперативників Сумського відділу поліції і співробітників карного розшуку ГУНП, слідчих обласного управління.

"У поле зору потрапило злочинне угруповання - троє сумчан віком від 41 до 47 років. Двоє з них вже мали судимості за майнові та наркозлочини. Під час санкціонованого обшуку будинку, де мешкають підозрювані, правоохоронці вилучили мобільні телефони і сім-карти, які використовувалися під час афер, частину коштів, отриманих від злочинної діяльності. А у одного - таблетки метадону", - повідомляють у поліції.

Крім цього, щодо двох злочинців відкрили кримінальне провадження за незаконне зберігання та збут наркотіков.

За шахрайство, вчинене повторно організованою групою, за ч.2 і 4 ст.190 і за незаконне зберігання та збут наркотиків за ч.2 ст.307 та ч.1 ст.309 Кримінального кодексу України зловмисникам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...