"На свободу вийшли десятки, сотні вбивць", - глава Нацполіції України Сергій Князєв

Так званий закон Савченко, автором якого є позафракційний нардеп Надія Савченко, дозволив достроково вийти на свободу злочинцям, що погіршило ситуацію зі злочинністю в Україні.

Сергій Князєв

Про це в інтерв'ю агентству УНІАН розповів голова Нацполіціі України Сергій Князєв, передають Патріоти України.

"Зараз свою роль зіграв і вчасно прийнятий "закон Савченко". Він дозволив раніше терміну вийти зухвалим злочинцям на свободу. І вони вийшли не в мирне життя, а до воюючої країну. У них був вибір: піти на фронт і, можливо, загинути, влаштуватися на роботу, з зарплатою 3 тис. грн, щоб заробити на їжу, або ж йти грабувати. Вони взялися за старе "ремесло". Поліцейські і суспільство одночасно говорили (Верховній Раді - ред.): "Що ви робите? Це помилковий крок. Ви жодному засудженому не дали ніякого соціального забезпечення, не відправили в якісь заклади для здобуття освіти, вони не стали в чергу на роботу на заводи або шахти". Законодавець, мабуть, не зміг передбачити цю помилку, адже сам закон приймався на хвилі незаконних політичних затримань українців в РФ. Однак вийшли десятки, сотні вбивць. Вони вийшли б у будь-якому випадку, але не в цей вкрай важливий період для держави", - сказав Князєв.

26 листопада 2015 року Верховна Рада проголосувала за "закон Савченко" - законопроект "Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом терміну попереднього ув'язнення в строк покарання", згідно з яким один день перебування в СІЗО зараховується за два дні позбавлення волі в разі винесення затриманому обвинувального вироку.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...