На території США перебувають півтори сотні російських розвідників, - CNN

Російські розвідники нарощують свої зусилля по збору розвідувальних даних в США.

Про це пише CNN з посиланням на нинішніх і колишніх співробітників американської розвідки, передають Патріоти України.

За словами джерел, Росія відчуває себе "підбадьореною" через відсутність значної відповіді від адміністрації Дональда Трампа і Барака Обами на свої дії.

За словами відставного начальника ЦРУ Стіва Холла, росіяни в США можуть шукати додаткову інформацію про адміністрацію Трампа, яка є новою і непередбачуваною для Москви.

Джерела повідомляють, що після президентських виборів в минулому листопаді число російських розвідників зросло і зараз їх налічується близько 150 осіб.

Офіційні особи США заявили, що РФ поповнює число розвідників, після того, як в грудні США вислали 35 російських дипломатів, підозрюваних в шпигунстві.

ФБР відмовилася коментувати цю інформацію.

За словами деяких чиновників, правоохоронці США стурбовані тим, що метою російських розвідників є американці, які мають доступ до секретної інформації.

При цьому CNN пише, що, тим не менш, Держдеп продовжує видавати тимчасові візи людям, які підозрюються в шпигунстві.

Джерела повідомляють, що навіть після російського втручання в американські вибори, США повільно вживали заходи реагування. Політичні розбіжності з цього питання і небажання Трампа прийняти висновки розвідки про втручання Росії у вибори сповільнили зусилля з протидії загрозі.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...