На ті самі граблі: Дуров погодився зареєструвати Telegram в Росії

Компанія надасть Роскомнагляду дані про своїх засновників і координати для зв'язку. Хоча ці дані і так публічно доступні.

Засновник месенджера Telegram і екс-власник соціальної мережі "Вконтакте" Павло Дуров

Засновник месенджера Telegram Павло Дуров частково погодився на вимоги Роскомнагляду про внесення месенджера до реєстру організаторів поширення інформації. Компанія надасть дані про своїх засновників і координати для зв'язку.

Про це йдеться в заяві Дурова, опублікованій на сторінці "Вконтакте", передають Патріоти України.

При цьому Дуров зазначив, що Telegram не буде надавати регулятору доступ до листування користувачів месенджера. "Глава Роскомнагляду відхрестився від бажання отримати доступ до особистого листування користувачів Telegram і заявив, що все, чого він чекає від нас - виконання закону - надання інформації про компанію Telegram... Якщо на цьому бажання регулятора дійсно обмежуються, у мене немає заперечень проти використання цих даних для реєстрації Telegram Messenger LLP в реєстрі організаторів поширення інформації, проте ми не будемо виконувати антиконституційний і технічно нездійсненний "закон Ярий" - так само як і інші закони, не сумісні з захистом приватного життя та політикою конфіденційності Telegram", - заявив Дуров.

Він зазначив, що "в рамках роботи з російським регулятором ми можемо обіцяти тільки той рівень співпраці, який демонструємо у всіх інших країнах, а саме - продовжувати спільну роботу з видалення публічних матеріалів, пов'язаних з пропагандою тероризму, наркотиків, закликами до насильства і дитячою порнографією, а також продовжувати роботу з припинення розсилки спаму".

Якою буде реакція Роскомнагляду, Дуров не знає, але прогнозує можливе блокування соцмережі на території РФ. "Не можу прогнозувати, як це заява вплине на позицію регулятора, але впевнений в одному: якщо Telegram дійсно буде заблокований на території Росії, то це станеться аж ніяк не тому, що ми відмовилися надати дані про нашої компанії", - зазначив Дуров.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...