На українських слідчих, які оголосили підозру російським військовим за інцидент у Керченській протоці, відкрили справу в РФ

За словами росіян, справу заведено "у відповідь на притягнення до кримінальної відповідальності семи невинних громадян РФ".

Слідчий комітет Російської Федерації (СК РФ) порушив кримінальну справу стосовно старшого слідчого управління Служби безпеки України в Одеській області майора юстиції Олександра Губського і заступника військового прокурора Південного регіону України підполковника юстиції Романа Мрочко. Про це 27 лютого офіційно повідомив СК РФ, передають Патріоти України.

У повідомленні вказується, що «25 ноября 2018 года военнослужащие Военно-морских сил Украины на судах „Бердянск“, „Никополь“ и „Яны Капу“ нарушили границу Российской Федерации в Керченском проливе, после чего были задержаны сотрудниками Пограничной службы ФСБ России. При этом никаких незаконных действий наши граждане не совершали. Они исполняли свой долг по охране государственной границы Российской Федерации в соответствии с нормами международного права и российского законодательства. Однако правоохранительными органами Украины было возбуждено уголовное дело, в ходе расследования которого старший следователь Губский при отсутствии каких-либо доказательств привлек к уголовной ответственности 7 заведомо невиновных граждан Российской Федерации из числа военнослужащих, принимавших участие в операции по задержанию».

Звинувачення російським військовим були узгоджені заступником військового прокурора Південного регіону України Мрочко, після чого спрямовані для вручення за останнім відомим українській стороні місцем проходження військової служби громадянами Російської Федерації.

Завершується повідомлення наступною фразою: «Следствием продолжается целенаправленная работа по установлению иных соучастников как этого, так и других преступлений, совершенных представителями правоохранительных органов Украины против граждан Российской Федерации».

Насправді Губський і Мрочко розслідують акт агресії російських силовиків - напад на українські кораблі в нейтральних водах у Керченської протоці, захоплення судів і 24 українських моряків.

Як повідомили в управлінні СБУ в Одеській області, слідчі СБУ і прокуратура Південного регіону України оголосили про підозру співробітникам Збройних сил РФ і Прикордонної служби ФСБ. Їх підозрюють у плануванні, підготовці, розв'язанні і веденні агресивних військових дій.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...