На Закарпатті стріляли в прикордонника: З'явились подробиці

У Закарпатті стріляли в начальника прикордонної застави. Його наряд вистежив місце посадки квадрокоптера, який переправляв цигарки з України в Румунію.

Коли прикордонник почав знімати все на відео, щоб зібрати докази, йому вистрілили - в спину, передають Патріоти України з посиланням на місцеві ЗМІ.

У селі Великий Бичків кордон між Україною і Румунією проходить прямо посередині Тиси. Напередодні ввечері через річку перелетів квадрокоптер. Його помітив прикордонний наряд і вирішив простежити, куди приземлиться літальний апарат. Такий часто використовують для переправки цигарок в Європу.

"Охоронці кордону зафіксувалі посадку цього квадрокоптера на территории одного Із помешкань. У цей момент до офіцера підбігло Троє чоловіків та почали наносити йому удари. Один чоловік вистрелив прикордоннику у спину з травматичної зброї", - повідомила Леся Федорова, помічник начальника Мукачівського прикордонного загону.

Інцидент стався біля цього особняка. Його господар нібито і стріляв у прикордонника. Ворота сьогодні розкриті навстіж. На будинку - камери відеоспостереження. Але нікого немає. Що сталося вчора - розповідають сусіди, які опинилися і родичами двох затриманих за напад на прикордонника господарів будинку. За їхньою версією, це варта кордону нахабно увірвалася у двір їх зятя: "- Та залізли тут на чужу приватну теріторію. - Хто заліз? - Там яийсь начальник! - Він скочив через пліт, без ордера, без нічого, почав шукати по хаті, по всьому. То як? Шо би людина зробила? Якби у мене в хаті почав чужий ... добро, він одягненій у "погран", тепер пів-України ходить в камуфляжі ... "

Поранений прикордонник говорити не може, у нього - зламана щелепа, струс мозку і прострілене плече. Він зараз у військовому госпіталі. "Він почав знімати просто через паркан, це вказано даже в довідці, тобто він не заходив до приватного помешкання, він був біля паркану", - заявила Леся Федорова, помічник начальника Мукачівського прикордонного загону.

Займаються контрабандним бізнесом мешканці будинку, у якого стався інцидент? Запитуємо у сусідів. Ті кажуть - нічого подібного не бачили. Але знають, що господарі будинку - їздять за кордон на заробітки: "Роблять за границею, в Чехію ходять, в Росію, роблять люди".

Голова села Великий Бичків каже: зіткнення між прикордонниками та місцевим населенням в тутешніх краях - не рідкість. "Наші прикордонники контролюють від Ділового і до Солотвина, Досить часто і стріляються, і біля Солотвина, і біля Ділового. Зв'язано все з цигарками, люди не мають роботи, виживають хто як може", - говорить Йосип Божук, голова селища Великий Бичків.

У поліції за фактом умисного нанесення працівникові правоохоронного органу тяжкого тілесного ушкодження під час служби відкрили кримінальне провадження. Винному загрожує до 12 років в'язниці. Двом підозрюваним у нападі незабаром мають обрати запобіжний захід.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...