"На завершення групової аквааеробіки плавчинь заспокоював беззубий Шура - "Ты не верь слезам, всё вернётся", - блогер про "русский мир" в українських спортзалах

Те, що служба сервісу і тренування в SPORT LIFE – російськомовна, не вибивається з загального правила сфери обслуговування Києва, столиці України.

Про це пише на своїй сторінці у Facebook Тіна Пересунько, передають Патріоти України.

"Коли тебе зациклено обслуговують без підлаштовування під україномовного клієнтаросійською - це ми вже звикли й терпимо. Але коли під час заняття з аквааеробіки з модною назвою "AQUA STRONG" хлопчина-тренер аби вгодити жіночкам врубає на 45 хвилин хіти Алєгрової, Буланової, Шури і іже з ними...

А потім ти бачиш, як жіночки, а разом з ними й молоді дівчата ностальгічно і з неприхованим азартом підспівують під свої водні дригалки "бухгалтєр, мілий мой бухгелтєр", "угнала тебя, угнала - ну і что же тут крімінального...", ти з огидою і з почуттям "національної стурбованості" розумієш, що це і є той спільний культурний простір, який щойно порвав зал.

Я розумію, що кияни не мали вибору двадцять п'ять років тому - до нас на Троєщину не доходили Брати Гадюкіни, але ж до нас і зараз не доходить Даха Браха.

Як там Наташа Влащенко казала - "квоти - це так не цивілізовано й дико, в час передових інформаційних технологій кожен сам собі може вибрати музику за смаком". А Андрухович їй - "це коли мова йде про приватний простір, інша справа з публічним - тут треба "лагідний тиск" держави".

Те, що поколіннями українці формували свої артистичні й емоційні вподобання саме публічним медійним простором нашої шансон-країни Алєгрових і Буланових, який зробив потім з них відповідних приватів - прикрий і обурливий факт. Скажімо, я не виключення. Майже весь свій троєщинський підлітковий період я вимушено слухала за відсутності будь-якої альтернативи, цю огидну естетику. І я й досі не знаю кому маю за це пред'явити претензії. І добре, таким чином, розумію безальтернативність вибору українського сходу, де Троєщина була усюдитоталітарносущим Донбасом - і західна чи українська культура просто не доходила до чуттєвої системи цінностей нашого східного громадянина.

Але коли сьогоднішнім простором драйву і спільної енергетики для пересічних актуальних киянок і всього басейну присутніх стає ця блювотина - це страшний діагноз.

Радійні і телевізійні квоти, як і колись україномовний дубляж, мають зробити свою справу - запроваджувати з розрахунком на майбутні покоління для публічного вжитку іншу, відмінну від цього російського пережитку, естетику. Я не кажу - українську. Просто іншу, бо українське, яке апріорі було, є і буде відкрите до мультикультурності (згадайте чотиримовні гривні УНР, міністерво єврейських справ УНР, найдемократичніше в Європі законодавство захисту прав нацменш) і є тим іншим, на чому має стояти наша демократія. А не на російському маскультурному тоталітаризмові у публічному просторі, який досі форматує наш центр, південь і схід, особливо міста.

В нас же ніколи не було альтеративи у публічному просторі міст України, особливо маю на увазі "київське вікно в українське всесвіт" - усе мало бути заточеним під низькопробний естетичний вимір російської попси. І всі ці "свати" зєлєнського - ціннісно-естетичні наступники Алєгрової, які вже ніби й 4 % партійної підтримки мають, сьогодні виростили нове покоління електорального шансону. І воно обиратиме нову і нову владу країни, своїм легітимним для їхньої колективної естетики культурним простором.

P.S. На релаксуюче завершення групової аквааеробіки плавчинь заспокоював беззубий Шура - "Ты не верь слезам, всё вернётся, после долгих ночей. Былью сладкий сон обернётся – После долгих ночей…". Звучало як попередження... після довгих ночей Майдану....

P.P.S. Після свого "окремішнього" запливу на сусідній доріжці, замість худнути в колективі, я пред'явила претензію тренеру, що пропустила групове заняття, за яке заплачено, через, м'яко кажучи, не актуальний репертуар. І що маю право піднімати питання якості обслуговування клієнтів – тренер дав зрозуміти, що він зрозумів."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...