НАБУ дотискає "праву руку" Яценюка: У "справі Мартиненка" нові підозрювані

У справі про розтрату коштів держпідприємства Східний гірничо-збагачувальний комбінат (СхідГЗК) про підозру оголошено ще трьом особам.

Загальна кількість підозрюваних в цьому провадженні зросла до восьми осіб, повідомляє прес-служба НАБУ, передають Патріоти України.

Про підозри повідомлено двом громадянам Австрії - гендиректору і директору австрійської компанії-посередника Steuermann. За даними слідства, ця компанія підконтрольна екс-голові комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу Миколі Мартиненку, який також є підозрюваним.

Посадових осіб Steuermann підозрюють в створенні злочинної організації і заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем. Гендиректора австрійського ТОВ також підозрюють у відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом. Повідомлення про підозру топ-менеджерам Steuermann вручено в Австрії, повідомили в НАБУ.

Третій підозрюваний - громадянин України - є керівником ряду компаній, які систематично вигравали тендери в ДП СхідГЗК, ДП НАЕК Енергоатом, ДП Об'єднана гірничо-хімічна компанія. За даними НАБУ, він одночасно є главою іноземних підприємств, задіяних в схемі відмивання коштів. Про підозри у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.255 та ч.5 ст.191 КК України, йому повідомлено в Латвії.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...