НАБУ повідомило про підозру заступнику голови СБУ, той поскаржився генпрокурору

Національне антикорупційне бюро України повідомило про підозру у незаконному збагаченні першому заступнику голови Служби безпеки України Павлу Демчині, який очолює управління по боротьбі з корупцією.

Про це стало відомо із заяви самого Демчини, в якому він звинувачує співробітників НАБУ в скоєнні кримінального злочину. Заява адресована генеральному прокурору Юрію Луценку та керівнику САП Назару Холодницькому, передають Патріоти України.

У заяві зазначено, що в 2017 році Демчина просив ініціювати відносно нього розслідування, щоб довести, що матеріал журналістів про його незаконне збагачення не відповідає дійсності. Однак по закінченню 18-місячного терміну розслідування кримінального провадження стосовно нього справу не закрили.
«З метою недопущення закриття кримінального провадження 7 вересня старшим детективом НАБУ Яндюком щодо мене складено повідомлення про підозру у вчиненні злочину за частиною 3 статті 368-2 Кримінального кодексу («Незаконне збагачення»), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 10 до 15 років. В цей же день цей документ був переданий на узгодження в САП», - йдеться в заяві.
За його словами, текст підозри грунтується виключно на завідомо недостовірних даних щодо його майна і спільного проживання з громадянкою Є.В. з 2010 до 2016 року.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...