НАБУ прийшло по його "душу": У Вілкула нові неприємності

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький відновив справу стосовно голови парламентської фракції Опозиційний блок і кандидата в президенти Олександра Вілкула про можливе декларування недостовірної інформації.

Про це повідомила Ольга Постолюк з прес-служби САП, передають Патріоти України з посиланням на theБабель.

"Розслідування справи відновлено за особистим розпорядженням голови САП Холодницького", - сказала вона.

Рішення було ухвалене 8 лютого у зв'язку з тим, що детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) не проаналізували доходи і витрати Вілкула та не склали план розслідування.

Нагадаємо, влітку 2018 року НАБУ проводило досудове розслідування в кримінальному провадженні про можливе декларування недостовірної інформації народним депутатом від фракції "Опозиційний блок" Олександром Вілкулом. Детективи встановили, що Вілкул в 2015-2016 роках користувався житловим будинком площею майже 379 кв. м і двома земельними ділянками в Козині Київської області, а за документами нерухомість належить його тещі Марії Кондратюк.

Сам Вілкул у деклараціях за 2015-2016 роки вказував нерухоме майно в Дніпрі і Кривому Розі. У Києві нардеп задекларував лише користування номером площею 25,8 кв. м в готелі "Національний".

У вересні 2018 року генпрокурор Юрій Луценко підписав подання про зняття недоторканності з трьох народних депутатів від фракції "Опозиційний блок".

Юрій Луценко просить Раду зняти недоторканність з трьох народних депутатів: Вілкула, Дунаєва, Колесникова, однак 16 жовтня Рада відмовилася зняти недоторканність з Олександра Вілкула. ГПУ підозрює його у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Справу проти Вілкула НАБУ закрило 28 грудня минулого року в зв'язку з відсутністю в діях нардепа складу злочину.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...