НАБУ затримало сина нардепа з партії "Відродження"

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали 10 осіб і повідомили їм про підозру в заволодінні 20 млн доларів державного "Ощадбанку".

Максим Березкін

Про це повідомляється на сайті НАБУ, передають Патріоти України.

Серед підозрюваних - два діючих і один колишній співробітник банку. Зокрема, мова йде про: колишнього директора департаменту корпоративного бізнесу (зараз - заступник голови правління АТ «Ощадбанк»), колишнього начальника управління проектного фінансування (звільнився у 2015 році), колишньої начальниці відділу управління проектного фінансування (зараз - керівник зазначеного управління держбанку).
Решта підозрюваних - колишні бенефіціари групи компаній "Креатив", ряд службових і посадових осіб підприємств, що входять до складу цього холдингу, і оцінювач.
Дії всіх підозрюваних кваліфіковані за ч.5 ст.191, ч.2 ст.364, ч.1 ст.366, ч.3 ст.209 Кримінального кодексу.
За даними слідства, в період 2013-2015 років посадові особи приватних підприємств, що входили до ПрАТ "Креатив", в змові з посадовими особами "Ощадбанку" підробили документи для отримання кредиту на 20 млн доларів нібито на купівлю насіння соняшнику. Після отримання грошей тодішні власники «Креативу» вивели їх за кордон на рахунки компаній, зареєстрованих в Белізі і Швейцарії. А потім цими ж грошима оплатили покупку корпоративних прав компанії, що володіли цінної нерухомістю.
В результаті корупційної схеми з банку фактично вивели 20 млн доларів (160 млн гривень в еквіваленті на момент скоєння злочину), що призвело до списання майнових прав та, як наслідок, - до зменшення активів банку на суму 133 млн гривень.
Розслідування детективи НАБУ почали в травні 2016 року.
За даними Telegram-каналу The Newsroom, який ведуть журналісти Тетяна Ніколаєнко і Оксана Денисова, серед затриманих - син нардепа Станіслава Березкіна Максим і його брат, дочка нардепа шукають.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...