Надійшла команда від "НФ" садити? - МВС розгледіла в побитому донецькому тітушці "журналіста", щоб посадити Шабуніна на довше

У "Народному фронті" ніяк не можуть пробачити Віталію Шабуніну його ролі у занепаді кар'єри та кримінальному переслідуванні відомого партійця та "правої руки Яценюка" Мартинента, - кажуть люди.

Віталій Шабунін

У понеділок, 15 січня, в Дніпровському районному відділенні поліції відбувся одночасний допит глави Центру Протидії Корупції Віталія Шабуніна та Всеволода Філімоненка (помічника нардепа-радикала Сергія Мельничука), передають Патріоти України.

Допит організували з ініціативи Філімоненка. Активісти вважають, слідчі на допиті спробують довести, що Шабунін побив Філімоненка як журналіста, а не як провокатора. «Факт підтвердження журналістської діяльності Філімоненка потрібен слідчим саме для інкримінування Шабуніну важчої статті кримінального кодексу», - вважає юрист Центру Протидії Корупції Олена Щербань.

Потерпілий прийшов на допит з «групою підтримки» і роздавав присутнім шоколадки.

«Особливо складну справу Шабуніна» більше півроку ведуть 9 слідчих, проте її поки не можуть направити до суду - слідчі під приводом нових обставин четвертий раз продовжують терміни розслідування. Зараз стаття, яку йому інкримінують, передбачає виправні роботи на строк до двох років або обмеження або позбавленням волі до трьох років.

Адвокати Шабуніна вказали суду на те, що протоколи допитів свідків написані «під копірку», а висновок медексперта, на основі якого становили підозру, містить неточності і помилкові факти. Зокрема, пошкодження у Філімоненка зафіксовано на лівій стороні обличчя, а на відео видно, що Шабунін бив його по правій половині. Крім того, лікарі «швидкої», які госпіталізували Філімоненка, не зафіксували пошкоджень і його перевели в іншу лікарню, а там він провів 22 дня.

«Через очевидний замовний характерсправи та небажання її закривати, з лютого, щоб продовжити термін досудового розслідування, буде потрібно спеціальний дозвіл заступника Генерального прокурора», - додає Щербань.

У ЦПК вважають, що прокуратура і поліція «тисне» на активістів, а справу не збираються перекваліфікувати або закривати, навпаки - будуть далі використовувати для тиску на організацію.

При цьому аналогічні справи про напади і побиття журналістів правоохоронці розслідують безрезультатно. Тільки одиниці потрапляють до суду. Зокрема, після Революції Гідності за статтею 345-1, яку інкримінують Шабуніну, винесли 3 вироки: у двох випадках - угода про примирення, а в третьому обвинуваченого звільнили від відбування покарання з випробувальним терміном.

Нагадаємо, конфлікт між Шабуніним та Філімоненком виник 8 червня 2017 року біля будівлі Дніпровського військового комісаріату Києва. На відео видно, що так званий «журналіст» спровокував Шабуніна, і той дав Філімоненку ляпас. Деякий час по тому цілий і неушкоджений провокатор підбіг до Шабунін та бризнув йому в обличчя газовим балончиком. А вже 16 серпня Шабунін отримав підозру про вчинення тяжкого злочину.
Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...