"Нафтогаз" хоче відсудити у Росії $6 мільярдів

Приблизно в $ 6 млрд оцінює свої втрати НАК "Нафтогаз України" в результаті анексії Криму, і має намір стягнути їх у Росії в суді.

Український концерн "Нафтогаз" подав до суду, сформованому при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі, позов про відшкодування збитків компанії, пов'язаних із захопленням її активів при анексії Криму Росією. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті концерну в середу, 20 вересня, передають Патріоти України.

"Збитки групи "Нафтогаз" в результаті окупації Криму в даний час оцінюються експертами в суму близько 5 мільярдів доларів", - повідомляє концерн, відзначаючи, що суд повинен винести рішення по справі до кінця 2018 року. Для захисту своїх інтересів "Нафтогаз" залучив міжнародну юридичну компанію Covington & Burling LLP, яка раніше представляла в суді компанію ЮКОС і добилася рішення про мільярдні компенсації від російської держави.

"Нафтогаз" продовжує судитися і з російським газовим гігантом "Газпромом". У серпні комерційний директор української компанії Юрій Вітренко заявив, що український концерн збільшує свої позовні вимоги до "Газпрому" з 13 до 18 мільярдів доларів. "Нафтогаз" і "Газпром" судяться в Стокгольмському арбітражі з червня 2014 року. Компанії подали зустрічні позови: "Газпром" до "Нафтогазу" за невиконання обсягів поставки газу, а "Нафтогаз" до "Газпрому" - за невиконання обсягів транзиту.

"Нафтогаз" зазначає, що українськими компаніями вже подано 7 позовів щодо захисту інвестицій від Російської Федерації. Свої позови подали "Укрнафта", "Ощадбанк", Ігор Коломойський і "Аеропорт "Бельбек", ПриватБанк, "Лугзор", компанії "Стабіл" і "Еверест".

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...